Värmepumpsskydd

Genom att skydda din Panasonic luftvärmepump kan du säkerställa att den håller längre och att en hög prestanda bibehålls.

En Panasonic luftvärmepump har en utedel, som hämtar energi från utomhusluften. En utedel ska hålla i många år, men det säger sig självt att en maskin med elektronik inte mår helt bra av att vara ute i alla väder. Värmepumparna är konstruerade för att klara vintern och det gör dem, men genom att skydda värmepumpen lite extra, kan man få ut ännu mer av den.

värmepumpsskydd

Värmepumpsskydd

Värmepumpsskydd har två funktioner. Den ena funktionen är att den skyddar din Panasonic värmepump och den andra funktionen är att den döljer din Panasonic värmepump.

Värmepumpsskyddet kan skydda din Panasonic luftvärmepump från nederbörd. En skyddad värmepump får längre livslängd och behåller sin effekt bättre över tid. Värmepumpsskyddet är testat av SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut och testet visar att det håller en mycket hög kvalitet och inte påverkar värmepumpens effekt.

Värmepumpsskyddet är tillverkat i linoljad furu. Allt trä är grundbehandlat 2 gånger med vattenburen linolja och du kan enkelt måla värmepumpsskyddet med den utomhusfärg du önskar. Måla den i samma färg som huset, så kommer du knappt tänka på att värmepumpens utedel är där.

Många gånger är det lämpligt om värmepumpens utedel placeras på en plats där den syns i och med att man inte bör ha för långa avstånd mellan värmepumpens inne och utedel. Du kanske har din Panasonic värmepump bredvid ytterdörren eller i anslutning till uteplatsen. Med värmepumpsskyddet kan du täcka din Panasonic luftvärmepump och

Värmepumpstak

värmepumpstakEtt annat alternativ är att montera ett värmepumpstak i plåt över utedelen på din Panasonic luftvärmepump. Värmepumpstaket skyddar din Panasonic luftvärmepump från nederbörd och på så vis minskar risken för isbildning på utedelen.

Värmepumpstaket skyddar din Panasonic luftvärmepump och då mår den bättre vilket leder till att den behåller sin prestanda bättre över tid och håller längre.