Tillverkare luftvärmepumpar

Den svenska marknaden är hårt konkurrensutsatt och man kan nu köpa luftvärmepumpar till riktigt låga priser. Speciellt pressas priserna av några få stora aktörer på Internet, vilket gör att slutkunderna kan få igen investeringen av en luftvärmepump på 1,5 – 2 år. Nedan redovisas de märken som man bör välja bland.

Mitsubishi – Starkast på marknaden

Mitsubishi har med sina Kirigamine modeller FD25, FD35 och FD50 VABH kraftiga luftvärmepumpar med hög verkningsgrad. Mitsubishis problem är att tillverka tillräckligt många. Efterfrågan är för stor helt enkellt. Nästan varje höst är de slut i Mitsubishis lager innan november är över.

FD_liten.jpg
Bild: Mitsubishi FD25

Toshiba – Först med luftvärmepumpar

I Sverige kallas Toshiba luftvärmepumpar för Polar Slim och Polar 2. Ursprungliga namn är Daisekai 3 (RAS-10 SAVP-ND) och Daisekai 5 (RAS-10 PAVP-ND). Tillsammans med Mitsubishi kämpar de om att ha värmepumpen som ger högst verkningsgrad per effektenhet.

Panasonic – Sveriges mest sålda luftvärmepump

Panasonic luftvärmepumpar är det fabrikat som det sålts absolut mest luftvärmepupar av. 50% av alla sålda luftvärmepumpar kommer från dem. De populäraste är sommarstugemodellen Panasonic NE9 och ”Flaggskeppet” Panasonic HE9.

Fujitsu – 5 års garanti

Fujitsu har den starkaste luftvärmepumpen med sin Fujitsu Nocria på hela 9,1 resp 9,6 kW. Köper man av Generalagenten FG Nordics återförsäljare får man 5-års garanti. Tyvärr finns det parallellimporterade Fujitsu luftvärmepumpar och på dem får man ingen garanti på alls. Var därför noga att köpa din Fujitsu värmepump från en godkännd återförsäljare.

LEC-N_liten.jpg

Bild: Fujitsu LEC-N –  Den första värmepumpen som från början är utvecklad för Nordiskt klimat

Bosch – Tyst och lättskött

Bosch värmepump EHP AA får du ekonomisk uppvärmning som praktiskt taget sköter sig själv, helt utan tillsyn. Det enda man behöver göra att är att ställa in önskad temperatur och funktion via fjärrkontrollen. Aggregatet kan tom automatiskt växla mellan värme och kyla för att hålla den inställda temperaturen.

Utomhusaggregatet har en genomtänkt konstruktion för ett strängt nordiskt klimat där man minimerat risken för fukt, kondens och nedisning som annars minskar kapaciteten. Alla komponenter är dessutom avpassade och dimensionerade för att minimera ljudnivå och ändå ge högsta besparingseffekt.

LG – Designade luftvärmepumpar

För dem som vars högsta krav är en luftvärmepump som är ”snygg” eller ser ut som en tavla skall välja en luftvärmepump från LG.