Styrning av värmepump för det smarta hemmet

Panasonic har tillsammans med Verisure tagit fram en gemensam lösning för det smarta hemmet. Panasonic har värmepumpar och Verisure larm. Målet är att man ska kunna ta fram integrerade lösningar, så att man kan ha koll på både säkerhet och uppvärmning på distans.

Först i Sverige

Det nya samarbetet kommer först att testas i Sverige, även om man har siktet ställt på resten av den europeiska marknaden. Lösningen planeras nå den svenska marknaden under andra halvan av 2014.

Integrerad lösning

Verisure har i dagsläget redan en lösning för det smarta hemmet och det första steget har varit att integrera Panasonics luft-luftvärmepumpar. Man kunna få koll på en hel rad olika system i hushållet med en och samma plattform. Allt hanteras via en smartphone-app.

Kan jag styra värmepumpen på distans utan WiFi?

Den nya lösningen är en lösning för den permanenta bostaden där trådlöst Internet finns, något som kanske inte alltid är fallet. Om man inte har WiFi kan man istället välja produkten AirPatrol, där du kan styra värmepumpen med sms.

AirPatrol

AirPatrol är lätt att använda för alla. För iPhone, Android och Windows finns appar du laddar ned och om du inte har en smartphone kan du använda vanliga sms.

Själva AirPatrol dosan styrs via sms från appen eller din telefon. På så vis krävs endast mobiltäckning och ett vanligt kontantkort. Detta är alltså en smidig och billig lösning, för dig som vill ha koll på din luftvärmepump året runt, men inte har lust att skaffa ett Internetabonnemang till fritidshuset.

Läs mer om AirPatrol