Panasonics stora utbud

Många upptäcker, när de börjar titta på Panasonic luftvärmepumpar att det finns hur många Panasonic luftvärmepumpar som helst. Det är väl inte riktigt sant, men det finns väldigt, väldigt många Panasonic luftvärmepumpar.

Olika modeller för olika behov

Panasonic har en unik och stor samling av luftvärmepumpar. Där finns riktigt starka värmepump, riktigt effektiva värmepumpar, enklare och billigare värmepumpar. Det finns väggmodeller, golvmodeller och värmepumpar med flera innedelar.

Först och främst finns de vanliga väggvärmepumparna. De har sina Flagship-värmepumpar – HE9 och HE12. Sen finns den något enklare modellen NE9 och NE12, som kanske är världens mest sålda värmepump. Panasonic har också den superstarka VE-serien med VE9 och VE12. Dessutom finns en rad av Panasonic luftvärmepumpar, som är lite enklare. Värmepumpar som passar bra i garage eller mindre fritidshus.

Förutom väggmodeller finns också golvmodeller, för dig som hellre placerar innedelen till din Panasonic luftvärmepump nära golvet. Panasonics golvmodeller heter E9GFe och E12GFE.

Dessutom finns det värmepumpar med flera innedelar. Du kan välja en Panasonic luftvärmepump med en, två, tre eller fyra innedelar. En värmepump med flera innedelar är praktiskt för dig med lite krångligare planlösning. Genom att ha två eller flera innedelar, som sprider varm luft, får du en bättre spridning på den varma luften i huset. En värmepump med flera innedelar är också praktiskt för dig med flera våningar.

Nya modeller varje år

Panasonic uppdaterar sina luftvärmepumpar varje år. Det leder till att man varje år får nya beteckningar på Panasonic luftvärmepumpar. Årets nyheter har slutbokstäverna PKE. Förra årets modeller hade NKE. Året därförinnan hade modellerna beteckningen MKE o.s.v. Det märks att Panasonic har tillverkat värmepumpar länge.

Panasonic arbetar hårt för utveckla ny avancerad teknik till sina värmepumpar och genom att ge ut nya uppdateringar varje år, skapar de press på sig själva. De måste ju leva upp till konsumenternas krav på förbättringar.

Vilken Panasonic luftvärmepump passar dig?