Panasonic PKE är här!

Nu finns äntligen de nya Panasonic modellerna i butikerna, som vi har väntat på. Panasonic HE9PKE och NE9PKE är här. Helt nya värmepumpar, men den senaste tekniken.

Här hittar du de nya Panasonic luftvärmepump-modellerna.

Panasonic har förbättrat tekniken

Panasonic har arbetat hårt under året och finputsat sin redan avancerade teknik. Detta innebär att de nya Panasonic värmepumparna helt enkelt är ännu bättre. Panasonic har lyckats öka på SCOP-värdena i nya PKE-serien och det innebär i slutändan att du kan göra en större besparing.

SCOP-värdet visar på möjlig årsbesparing

SCOP-värdet är på många sätt den viktigaste detaljen i den tekniska specifikationen. Att SCOP-värden tas fram är nytt och är resultatet av en reaktion på att värmepumpstillverkarna enbart brydde sig om COP-värdet. COP-värde mäts vid 7 grader utomhus och 20 grader inomhus och säger ganska lite om hur effektiv värmepumpen kommer att vara under året.

SCOP-värdet visar istället på hur många gånger mer energi du får ut av din Panasonic värmepump, mot den energi som värmepumpen gör av med. Ett SCOP-värde på 4,0 innebär alltså att du får ut fyra gånger så mycket energi från värmepumpen som den energi den gör av med.

Panasonic HE9 hade bra testvärden

Redan Panasonic HE9NKE hade mycket bra testvärden i Energimyndighetens tester. Energimyndigheten mäter i flera olika kategorier, för olika stora hus på olika platser. Panasonic HE9 hade imponerande värden och nu har alltså Panasonic förbättrat sin teknik ytterligare, med bättre SCOP-värden som resultat.

De nya modellerna

De nya modellerna följer Panasonics vanliga mönster, när det gäller namnen. De första bokstäverna står för namnet på serien ex. HE eller NE. Siffran står för hur stark värmepumpen är och den nya årsbeteckningen är alltså PKE.

Bland de nya modellerna finns:

  • HE9PKE
  • HE12PKE
  • NE9PKE
  • NE12PKE
  • E9PKE
  • CE9PKE
  • CE12PKE

De starka VE9 och VE12 verkar inte uppdateras i den här omgången, utan man fortsätter med samma framgångsrika modeller.