Nanoe-G luftrening med Panasonic

När du läser om Panasonics nyare luftvärmepumpar, upptäcker du att de använder sig av Nanoe-G luftreningssystem. Men vad innebär egentligen det?

Namnet Nanoe-G kommer av att Panasonic använder sig av så kallad nanoteknik i sitt reningssystem. Mycket forskning har fokuserats på nanoteknik de senaste åren – ett område som är aktuellt inom både biologi, kemi och fysik.

Prefixet ”nano-” betyder miljarddel och nanoteknik är helt enkelt teknik som fokuserar på partiklar med en storlek, som är lämplig att mäta i nanometer. Låter det krångligt? Det innebär helt enkelt att man sysslar med riktigt, riktigt små saker.

Nanoteknik har många olika användningsområden och används därför i mycket olika produkter. Det kan röra sig om målarfärg, kläder eller stekpannor. Allt för att optimera funktionerna och hållbarheten i de olika produkterna. Faktum är att man länge har sysslat med nanoteknik, men det är på senare år man har fått ett eget namn för det.

Nanoteknik kan alltså också användas till luftrening. Nanoe-G är en mikropartikel, som är ca 5-20 nanometer stor och har en elektrisk laddning. Den sprids från luftvärmepumpen och fångar in mikroorganismer och neutraliserar dem. I och med att partiklarna är så små, kan de även tränga in i exempelvis textilier vilket innebär ett bättre inomhusklimat för dig och din familj.

Det Nanoe-G luftreningen kan göra är helt enkelt att rena luften snabbare och mer effektivt än Panasonics tidigare E-ion luftreningssystem, som redan det var mycket effektivt. Nanoe-G luftrening tar bort 99 % av bakterier, virus och mögel i luften.

Med luftreningen i din värmepump säkerställer du att luften i hemmet är bra för din familj. Ren luft är särskilt viktigt för allergiker eller personer som lider av en kronisk sjukdom. Samtidigt kan ren inomhusluft även hjälpa till att förhindra framtida sjukdomar och allergier.