Förbered din Panasonic luftvärmepump inför hösten

Snart är hösten här och det är dags att sätta din Panasonic luftvärmepump på värme. Men innan du gör det, kan det vara idé att fundera lite på om det är något mer din luftvärmepump behöver.

Behöver värmepumpen service?

En Panasonic luftvärmepump behöver service med jämna mellanrum. En värmepumps effekt minskar med uppåt 30 % på ett par år, på grund av att smuts kommer in i maskinen. Med en service rengörs värmepumpen på djupet och du får tillbaka en högre effekt.

Det är svårt att rengöra värmepumpen på djupet själv. Värmepumpen har många känsliga delar och det kan vara svårt att vet vad man får göra rent och hur man ska göra det. En servicetekniker är ett proffs, som är van att göra rent Panasonic luftvärmepumpar. Dessutom kontrollerar serviceteknikern din Panasonic luftvärmepumps funktion och du kan vara säker på att din Panasonic luftvärmepump fungerar så optimalt som möjligt.

Här hittar du service till Panasonic luftvärmepump.

Djuprengöring

Även om du inte tycker att det är dags för service än, kan det ändå vara idé att göra ren din luftvärmepump på djupet. En noggrannare rengöring än vanligt säkerställer att din Panasonic luftvärmepump mår bra inför vintern som kommer.

Vid luftkonditionering bildas kondensvatten i din Panasonic luftvärmepumps innedel. Om värmepumpen är dammig på insidan och dammet blir fuktigt kan dålig lukt uppstå och i värsta fall mögel. Om du har mögel i din luftvärmepump, kommer du effektivt att sprida möglet i huset, när du sätter på värmen och fläktar runt den. Detta är en anledning till att det är viktigt med en ordentlig rengöring av din Panasonic luftvärmepump och om du upplever att värmepumpen luktar illa, så är det verkligen dags för rengöring och även läge att beställa service, så du inte råkar missa något mögel inne i maskinen.

Rengöring av Nanoe-G generatorn

Dessutom bör du göra rent Nanoe-G generatorn en gång i halvåret. Det kanske är dags nu? Du gör ren Nanoe-G generatorn med en vanlig bomullspinne.

Har du tillräcklig dränering?

Om du har en helt ny luftvärmepump från Panasonic eller hade problem med avfrostningsvatten förra året är det också idé att fundera över dräneringen. Har du tillräcklig dränering under utedelen på din Panasonic luftvärmepump? Behöver du förbättra dräneringen? Hur kan du förbättra dräneringen?

Provkör din Panasonic luftvärmepump

Om du har haft din Panasonic luftvärmepump avstängd under sommaren, är det en god idé att provköra den någon gång innan det blir kallt. Det är alltid bra att vara förutseende. En värmepump mår inte så bra av att stå avstängd hela sommaren och om det är något problem med den är det skönt att upptäcka det nu – inte när det redan är kallt ute.

När det väl blir kallt ute är serviceteknikerna väldigt upptagna med installationer och service. Det är när det blir kallt som alla kommer på att de behöver hjälp med sin värmepump eller behöver skaffa en. Därför är det bra att vara ute i god tid, så ni slipper vänta länge på att få hjälp om utifall.